Cum te pregătești de drumeție iarna?

Prima lună de iarnă este în general destul de blândă și ne permite să ne bucurăm în continuare de drumeții. Chiar dacă soarele se arată din ce în ce mai rar, aerul răcoros ne pune sângele în mișcare și ne energizează, astfel că luna decembrie este potrivită pentru plimbări în natură.

Chiar dacă e posibil să nu întâlnim zăpada decât în zonele înalte de munte, bagajul de drumeție trebuie adaptat noului anotimp, pentru că temperaturile sunt totuși joase, iar condițiile se schimbă.

Ce îți recomandăm să pui în ghiozdan?

Adaugă în ghiozdan elemente care să te ajute în cazul în care temperaturile sunt mai scăzute decât te-ai așteptat: șosete groase, o căciulă și mănuși. Chiar dacă atunci când ai plecat de acasă era soare și călduț, iarna temperaturile scad destul de mult pe măsură ce se apropie seara.

În caz de zăpadă abundentă, ia cu tine și o pereche de ochelari care să-ți protejeze ochii, în special dacă cerul este senin, pentru că lumina soarelui se va reflecta în albul zăpezii și va fi deranjant.

Cum trebuie să arate echipamentul tău?

Cum temperaturile sunt mai scăzute decât în timpul plimbărilor plăcute de toamnă, e indicat să scoți din dulap haine mai groase. Asigură-te că ești echipat bine din punct de vedere termic, pentru că frigul îți poate strica plimbarea și te poate trimite acasă mai repede decât ți-ai dori. Alege o jachetă groasă, care să-ți țină de cald, dar să te și protejeze în caz de ploaie sau ninsoare. 

De asemenea, pregătește-ți bocancii impermeabili. Confortul la nivelul picioarelor este foarte important atunci când pleci în drumeție, așa că trebuie să alegi încălțăminte confortabilă, care să-ți țină de cald, dar care să te și protejeze de precipitații.

Te așteptăm la Poiana Brașov

Alege să faci o excursie la Poiana Brașov în această iarnă, și bucură-te de relaxare în natură. Chiar dacă încă nu avem zăpadă suficientă pentru sporturi de iarnă, o drumeție pe potecile de munte te va umple de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website utilizeaza cookie-uri in scopurile mentionate in Politica de confidentialitate si Termenii si Conditii.