PIATA SFATULUI

Locul ideal pentru a incepe turul orasului, punctul preferat pentru intalnire si plimbare pentru localnici si turisti. “Casa Sfatului”, aflata exact in centrul pietei,  adaposteste Muzeul de Istorie Brasov, loc in care veti gasi mereu colectii noi si minunate de vizionat.

STRADA SFORII

Se presupune ca este cea mai ingusta strada din Europa, insa de fapt aceasta straduta se afla pe locul trei in clasamentul celor mai inguste strazi ale continentului. Latimea Strazii Sforii variaza intre 1,11 si 1,35 metri, iar lungimea este de doar 80 metri.

BISERICA NEAGRA 

Numele i se trage de la un incendiu devastator din anul 1689, cand zidurile din piatra i s-au innegrit in mare parte. Biserica este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei, iar in interiorul acestuia se afla cea mai mare orga, inca functionala, dintre cele 140 construite de catre maestrii familiei Buchholz. Totodata, Biserica Neagra adaposteste si cea mai mare colectie orientala de covoare din eud-estul Europei.

BASTIONUL GRAFT

A fost construit pentru intarirea capacitatii de aparare a vechii cetati, pe strada numita “Dupa Ziduri”, in apropierea vechiului sant (“graft”) prin care se deviau apele pluviale ale orasului medieval. Fortificatia era prevazuta cu guri de tragere, iar eficienta i-a fost dovedita cert in timpul multiplelor invazii asupra cetatii.

TURNUL ALB

Construit pentru a apara Brasovul medieval de invaziile inamicilor, se afla situat pe Dealul Straja (Warthe), la mai puțin de 100 m departare de zidurile cetatii, in zona Bastionului Graft. Accesul se face de pe strada “După Ziduri”.

In prezent, Turnul Alb adaposteste o colectie de arme albe si arme de foc.

TURNUL NEGRU

Turnul fortificat, care a fost ridicat in epoca medievala, este situat tot pe Dealul Straja (Warthe). Numele si l-a dobandit in trecut, dupa ce turnul a fost mistuit de cateva incendii provocate de trasnete. Obiectivul a fost insa reconditionat, iar astazi, pietrele sale au devenit din nou albe…

BASTIONUL POSTAVARILOR

Unul dintre cele mai puternice puncte de aparare a vechii cetati a Brasovului, Bastionul Postavarilor facea parte din sistemul de fortificatii ce flanca de jur imprejur orasul medieval. A fost construit de catre breasla aurarilor, insa ulterior a fost preluat de catre breasla postavarilor.

Astazi, bastionul adaposteste primul muzeu virtual din Romania, care prezinta vizitatorilor momente din istoria bastionului, dar si a Brasovului.

CETATUIA DE PE STRAJA – Dealul Cetatii;

Cetatuia a fost un punct important de aparare a vechii cetati a Brasovului,  fiind rand pe rand ocupata de asupritori, cucerita, recastigata, distrusa… dar si reconstruita. De-a lungul timpului, cetatea a avut o seama de destinatii: refugiu pentru locuitori,  inchisoare pentru prizonieri, si chiar spatiu de tratare a bolnavilor de ciuma. In afara turnurilor si a bastioanelor cetatii, obiectivul detine si un put adanc, de peste 80 de metri.

In prezent, Cetatuia gazduieste vechile vestigii, reconditionate, dar si un restaurant cu tematica medievala.

TAMPA

Varful Tampa a vegheat mereu asupra orasului si a trecut prin nu mai putin de sapte incendii, in perioada apusa. Varful ofera o panorama deosebita asupra orasului, in orice sezon. Accesul se poate face pe jos (aproximativ o ora) sau cu ajutorul telefericului. Daca nu sunteti amatori ai inaltimilor, bifati macar o promenada lejera pe aleea de sub Tampa.

MUZEE

Puteti alege sa va petreceti timpul liber vizitand muzeele preferate:

Muzeul Județean de Istorie – Piața Sfatului Nr. 30;

Muzeul de Artă – Bulevardul Eroilor Nr. 21;

Muzeul Prima Școală Românească – Piața Unirii Nr. 2;

Muzeul Memorial „Casa Mureșenilor” – Piața Sfatului Nr. 25;

Muzeul de Etnografie – Bulevardul Eroilor Nr. 21;

SPECTACOLE

Brasovul gazduieste o multime de spectacole de teatru, stand-up comedy, balet, concerte, filme. Iata cateva sugestii:

Teatrul „Sică Alexandrescu” – Str. Piața Teatrului Nr. 1;

Centrul Cultural Reduta – Str.Apollonia Hirscher N.8;

Teatrul pentru copii „Arlechino” – Str. Apollonia Hircher Nr. 10;

Opera Brașov – Str. Bisericii Romane Nr. 51;

Cinema One – Coresi Shopping Resort, Strada Zaharia Stancu 1.

Acest website utilizeaza cookie-uri in scopurile mentionate in Politica de confidentialitate si Termenii si Conditii. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).