7 tipuri de copaci pe care îi poți vedea în Poiana Brasov

Flora și fauna din Poiana Brașov sunt foarte diverse, iar o mare parte dintre speciile de animale și plante prezente în poiană sunt protejate prin lege. Dacă îți dorești un concediu în care să descoperi natura și să conștientizezi importanța fiecărei specii, vino la Poiana Brașov și descoperă cel puțin 7 tipuri de copaci. 

Sfatul nostru e să-ți iei un carnețel, să verifici dacă ai acces la internet și pornește în căutarea celor 7 specii de copaci, ca într-o expediție în care cauți comori. Dacă vii alături de copii, cu siguranță vor fi încântați de idee și în acest fel vor învăța lucruri noi despre natură și minunile ei. 

  1. Bradul – pădurile de brad sunt foarte des întâlnite în Poiana Brașov și cu siguranță vei recunoaște un brad atunci când îl vezi. 
  2. Molidul – unii oameni nu reușesc să deosebească bradul de molid și invers, deoarece sunt foarte similari. Acele molidului au o culoare mai închisă decât cele de brad și nu se observă dungile prezente pe acele de brad. În plus, scoarța molidului este de un gri roșiatic. 
  3. Fagul – are scoarța netedă, de culoare cenușie-albicioasă și poate ajunge la înălțimi de până la 40 m și diametrul trunchiului de 2 m. Este un arbore înalt și impunător, așa că nu va fi foarte greu să-l găsești prin pădurile Poienii Brașov. 
  4. Gorunul – poate ajunge la 35-40 m înălțime, iar un aspect foarte interesant este că unul dintre cei mai bătrâni goruni ai României, numit „Bătrânul Carpaților”, se află mai sus de satul Mercheașa din județul Brașov. 
  5. Zada – este o specie de conifere cunoscută și sub denumirea sa populară de Larice. Zada este un arbore maiestuos, cu o formă conică și frunze care cad toamna.
  6. Zâmbrul – este un arbore care spre deosebire de brad, gorun, molid, poate ajunge doar până la 20-25 m înălțime, însă este un arbore care rezistă foarte bine la vântul puternic. 
  7. Pinul de pădure – este unul dintre cele mai răspândite conifere din Europa, scoarța acestuia este de un maro închis, iar coroana are o formă piramidală. 

Ești gata pentru o adevărată aventură în care vei descoperi cele mai frumoase minuni din Poiana Brașov? 

Vino alături de familie sau prieteni și petrece timp de calitate în inima naturii, respirând aer curat de munte și contemplând frumusețea peisajelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website utilizeaza cookie-uri in scopurile mentionate in Politica de confidentialitate si Termenii si Conditii.