3 lucruri pe care să le ai cu tine într-o drumeție toamna

Toamna este unul dintre cele mai potrivite anotimpuri pentru drumeții. Temperaturile sunt, în sfârșit, mai prietenoase, nu se mai pune problema de caniculă, nu mai întâlnești acea aglomerație specifică sezonului concediilor, iar peisajele sunt absolut superbe.

Ca să te bucuri de o excursie reușită și să nu te ia nimic prin surprindere, e bine să fii echipat corespunzător. În plus față de echipamentul obișnuit, toamna este recomandat să ai la tine:

  1. Încălțăminte rezistentă la apă. Toamna este sezonul în care încep ploile, așa că e bine să fii echipat cu încălțăminte adecvată, mai ales ca în pădure ai toate șansele să întâlnești porțiuni de traseu cu noroi sau să te prindă ploaia. 
  2. Haine mai groase. Deși în timpul zilei vremea este călduță, dimineața și după-amiaza sunt destul de răcoroase și s-ar putea să ai nevoie de un pulover în plus. Nu ai vrea ca frigul să-ți strice excursia pe care ai planificat-o de atâta timp.  
  3. O pelerină de ploaie. Toamna este și anotimpul în care vremea devine mai capricioasă, așa că, deși cerul era senin când ai plecat de acasă, e foarte posibil să te prindă ploaia pe drum. Cu o pelerină te asiguri că atât tu, cât și bagajul tău, rămâneți uscați până la sfârșitul aventurii.  

La toată această listă ar mai fi de adăugat doar aparatul de fotografiat, pe care e bine să îl ai cu tine în orice sezon, pentru că muntele oferă peisaje minunate la tot pasul, care merită păstrate în albumul cu amintiri. 

Planifică o excursie de toamnă la Poiana Brașov și bucură-te de liniște, de aerul curat de munte și de peisajul colorat de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website utilizeaza cookie-uri in scopurile mentionate in Politica de confidentialitate si Termenii si Conditii.