20 minuni ale naturii pe care le vei descoperi în Poiana Brașov

Poiana Brașov este un loc tot mai vizitat de către turiști datorită frumuseții naturii și a peisajelor de basm. Pentru că la Poiana Brașov există numeroase frumuseți naturale pe care le vei întâlni în drumețiile tale, ne-am gândit să-ți povestim despre 20 minuni ale naturii pe care le vei descoperi în acest loc minunat:

5 tipuri de păsări

În drumețiile tale cu siguranță te vei întâlni cu cel puțin 5 tipuri de păsări care viețuiesc în pădurile din Poiana Brașov. Dacă pornești în călătorie alături de copii, pregătește-te pentru momente de uimire, încântare și multe întrebări despre viețuitoarele acestor locuri. În împrejurimile Poienii Brașov vei descoperi păsări precum corbul, șorecarul comun – care sunt ocrotite de lege, precum și mierla, ciocănitoarea neagră și coțofana. Dacă ai noroc și răbdare, există posibilitatea să poți să le fotografiezi sau să te apropii cât mai mult de ele pentru a le analiza penajul și comportamentul în habitatul lor natural.

3 specii de animale sălbatice

Dacă ești suficient de atent și nu faci gălăgie, în plimbările tale prin pădurile Poienii Brașov ai șansa să întâlnești și 3 tipuri de animale sălbatice. Este indicat să nu le dai de mâncare sau să te apropii prea mult de ele. Fii pe fază totuși și ține-ți la îndemână aparatul foto pentru a-ți aminti cu drag de această drumeție. Dintre animalele pe care le poți întâlni în Poiana Brașov se numără cerbul, căprioara, vulpea. Au mai fost semnalați urșii, mistreții și foarte rar au fost semnalați și lupii, însă nu-ți face griji, niciunul dintre aceste animale nu vor ataca omul, deoarece au suficientă mâncare și nu atacă atunci când nu sunt puse în pericol. Privește de la distanță și bucură-te de prezența acestor minuni ale naturii din poiană.

5 specii de copaci

Dacă asculți suficient de atent, vei auzi natura cum freamătă, iar dacă îmbrățișezi un copac, ai șansa să simți cum curge viață prin seva acestuia. În drumețiile tale prin Poiana Brașov vei întâlni un adevărat mozaic de copaci, dintre cei mai falnici. Chiar dacă sunt multe tipuri de copaci pe care îi vei întâlni în plimbările tale, ne-am gândit să amintim 5 tipuri de copaci din familia rășinoaselor, a bradetelor sau făgetelor: fagul, bradul, gorunul, molidul și zâmbrul  Asigură-te că ai internet și poți căuta informații despre acestea. Pe lângă aceste 5 tipuri de copaci, vei mai descoperi multe altele, printre care și zada – o specie fantastică care cu siguranță te va surprinde.

5 tipuri de plante și flori

La fiecare pas în drumețiile tale vei descoperi mulți arbuști, ierburi și flori. Pregătește-ți aparatul foto pentru a imortaliza aceste momente și pentru a te bucura de adevărate minuni ale naturii. Dintre cele mai des întâlnite plante și flori numărăm: crinișorul de strâncă, clopoțelul de munte, sângele voinicului, angelică, precum și floarea de colț, care este protejată prin lege și este interzisă ruperea acesteia.

Drumul Vechi și drumul forestier

Odată ajuns la Poiana Brașov, cu siguranță vei vrea să descoperi cele mai frumoase locuri și să explorezi fiecare colțișor al naturii. Pornește în drumeție pe Drumul Vechi și drumul forestier – alte două minuni ale naturii din Poiana Brașov. Drumul vechi este umbrit de coroanele dese ale copacilor și te va duce până la Pietrele lui Solomon sau la cartierul Șcheilor de altătadă. 

Descoperă minunile naturii și Poiana Brașov și bucură-te de momentele petrecute alături de cei dragi într-un cadru natural, de poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website utilizeaza cookie-uri in scopurile mentionate in Politica de confidentialitate si Termenii si Conditii.